Skip to Content

Είμαστε ο κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης αξιών, ψηφιακών λύσεων διαχείρισης μετρητών στη λιανική και υπηρεσιών διαχείρισης ΑΤΜ.

Η Brink's

Μαζί με μεγάλες επιχειρήσεις, εμπόρους λιανικής πώλησης, τράπεζες και συνεργάτες, η Brink's αναπτύσσει λύσεις πληρωμών στις οποίες συγκεντρώνει όλη την εμπειρία των πληρωμών, της τεχνολογίας και της ασφάλειας με έξυπνο τρόπο. Δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα για περισσότερα από 40 χρόνια και παγκοσμίως για περισσότερα από 160 χρόνια.

Οι υπάλληλοί μας διασφαλίζουν ότι οι πελάτες μας μπορούν να χειρίζονται όλες τις μορφές πληρωμών απλά, με ασφάλεια και αποτελεσματικά. Η Brink's συμβουλεύει επίσης διεθνείς οργανισμούς που αναζητούν τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και την αποδοτικότητα του κόστους. Με αυτόν τον τρόπο, η Brink's δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να αναθέσουν το σύνολο των υπηρεσιών πληρωμών σε έναν συνεργάτη. Στους πελάτες μας περιλαμβάνονται χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μεγάλες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις λιανεμπορίου, κυβερνητικές υπηρεσίες, κοσμηματοπωλεία και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις. Το δίκτυο δραστηριοτήτων μας σε 52 χώρες εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η Brink's στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της The Brink's Company, μιας εισηγμένης εταιρείας (NYSE:BCO). Δραστηριοποιείται σε 100 χώρες με φυσική παρουσία σε 52 χώρες. Στη Ελλάδα εργάζονται περισσότεροι από 3000 εργαζόμενοι. Η Brink's Ελλάδας έχει εγκαταστάσεις σε 15 τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα παρέχοντας υπηρεσίες πανελλαδικά. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στην Αθήνα.

Η Brink's στην Ελλάδα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφαλείας μέσω των θυγατρικών της, Brink's Security Services S.A. (υπηρεσίες φύλαξης, περιπολίας και παρακολούθησης συστημάτων συναγερμού), Brink's Aviation Security Services S.A. (υπηρεσίες ασφάλειας αεροδρομίων, αποσκευών και check-in επιβατών) και Brink's Cash & Valuable Services S.A. (μεταφορά και ολοκληρωμένη διαχείριση αξιών).

Η ιστορία μας

Η Brink's ιδρύθηκε το 1859. Στα 160 χρόνια από την ίδρυσή μας, πολλά έχουν αλλάξει. Αυτό όμως που έχει παραμείνει είναι το πάθος μας. Αισθανόμαστε υπεύθυνοι για την εκτέλεση ενός σημαντικού έργου: να διασφαλίζουμε ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να πληρώνουν με ασφάλεια. Χάρη στην πλούσια εμπειρία μας, εξακολουθούμε να αναπτύσσουμε λύσεις με τους συνεργάτες μας για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε με ασφάλεια.

Οι πρώτες μετοχές της εταιρείας πωλήθηκαν το 1879 ως "Brink's Express Company", αλλά το απλούστερο όνομα δεν χρησιμοποιήθηκε ευρέως μέχρι το 1919, όταν άνοιξε το πρώτο υποκατάστημα της Brink's εκτός Σικάγου στο Κλίβελαντ. 

Το 1927, τα λογότυπα της Brink's άρχισαν να εμφανίζονται σε φορτηγά και εγκαταστάσεις που προηγουμένως δεν είχαν σήμανση, σε μια νέα στρατηγική αποτροπής των ληστειών. Η φράση "Money and Valuables, Safety and Dispatch" συχνά πλαισίωνε το παλαιότερο λογότυπο με την ασπίδα, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη φήμη της εταιρείας για την ασφαλή μεταφορά.

Η Brink's στην Ελλάδα

1982: H Brink's δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με υπηρεσίες Κέντρου Λήψης Σημάτων και ιδρύεται η Ερμής Security, παρέχοντας Υπηρεσίες Φύλαξης. Και το 1985 ξεκινά την παροχή Υπηρεσιών Εγκατάστασης και Συντήρησης Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας.

1987: Η εταιρία προχωρά στην παροχή Υπηρεσιών Περιπολικών (Mobile Patrol Services) με έξι ειδικά τροποποιημένα οχήματα, καλύπτοντας μεγάλες περιοχές του Αττικού λεκανοπεδίου.

1994: Ιδρύεται η Ερμής Securitransport με πλειοψηφική συμμετοχή της Brink's. Παρέχει Υπηρεσίες Χρηματαποστολών, εισάγοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δώδεκα ολοκαίνουρια θωρακισμένα οχήματα από Γαλλία και Ιταλία. Ο Όμιλος της Brink's - Ερμής μεταστεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας, σε νέες πρότυπες εγκαταστάσεις, με χώρο στάθμευσης 2.000 m2.

1996: Η δραστηριότητα της Eταιρίας επεκτείνεται στην Ελλάδα με νέα καταστήματα στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη.

2000: Η Brink's αναλαμβάνει τον Έλεγχο Πρόσβασης και τις Υπηρεσίες Περιπολίας στο νέο διεθνές αεροδρόμιο στα Σπάτα κερδίζοντας τον διεθνή ανοικτό διαγωνισμό. Ιδρύεται η Ερμής Aviation Security Services στην οποία ανατίθενται επίσης οι Υπηρεσίες Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Αποσκευών του αεροδρομίου.

2004: Η Brink's Inc. αποκτά το σύνολο των μετοχών του Ομίλου Brink's - Ερμής. Το δίκτυο υπηρεσιών της Brink's έχει επεκταθεί με καταστήματα σε Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Μυτιλήνη, Ρόδο και Καλαμάτα. Ο στόλος θωρακισμένων οχημάτων της Brink's υπερβαίνει πλέον τα 100.

2005: Eγκαινιάζονται οι Υπηρεσίες Ασφαλείας Εκδηλώσεων (Event Security Services). Οι μεγαλύτεροι αθλητικοί σύλλογοι στην Ελλάδα επιλέγουν την Brink's για την κάλυψη των αγώνων τους.  Ο τελικός του Champions League το 2007 μεταξύ AC Milan και Liverpool FC διεξάγεται στην Αθήνα. Τη φύλαξή του αναλαμβάνει με απόλυτη επιτυχία η Brink's, με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους της.

2011: Ύστερα από διεθνή δημόσιο διαγωνισμό, αναλαμβάνει όλες τις Υπηρεσίες Aviation Security των 6 μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας (Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω). Την ίδια χρονιά, απονέμεται στην Βrink's Hellas ο τίτλος «True Leader»

2012: Η Brink's εγκαθιστά το πρώτο έξυπνο χρηματοκιβώτιο (Compusafe), σηματοδοτώντας την έναρξη των Υπηρεσιών Cash Management Solutions στην Ελλάδα. Εγκαινιάζει το κατάστημά της στη Χίο και έπειτα στη Σάμο.

2017: Η Brink's αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια του cluster B της Fraport.

2021: Η Brink's αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στα Εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια

2022: Η Brink's αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στις Δομές Φιλοξενίας / Προσωρινής Υποδοχής Μεταναστών στις δομές της Βορείου Ελλάδας